Skip to content
Nieuws overzicht

Zet ook de knop om: Ga mee met de stroom, scooter elektrisch

Het aantal elektrische scooters neemt steeds meer toe. Benieuwd of een zo’n e-scooter ook iets voor jou is? De campagne 'Ga Mee Met de Stroom' laat alle voordelen van e-scooters zien. Want een e-scooter past beter bij je dan je misschien denkt!
Zet ook de knop om: Ga mee met de stroom, scooter elektrisch

Gerard heeft de overstap gemaakt naar een elektrische scooter, de Super Soco CPx. In zijn interview voor de campagne Zet ook de knop om van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vertelt hij alles over zijn keuze voor een elektrische scooter.

"Gerard (60) vindt het belangrijk om wat meer te genieten. Dat doet hij samen met zijn (bijna) 8 kleinkinderen, en sinds kort ook op zijn elektrische scooter. Sinds 4 maanden rijdt hij erop naar het werk, zelfs in de winter.

'Het is gas geven en wegwezen. Ik ben op de scooter in 20 minuten op werk. Met de auto ben ik net zo lang onderweg.'
Waarom heb je gekozen voor een elektrische scooter?

'Ik had hiervoor een brandstofbrommer. Maar door mijn onregelmatige diensten kom ik vaak laat thuis. Of moet ik juist heel vroeg weg. Dan kwam ik op de brommer met veel herrie over het pad heen. Niet zo prettig voor de buren. Dus toen dacht ik: waarom geen elektrische? Die maakt geen geluid en zo ontlast ik de buurt een beetje.' 

 

Wat bevalt je zo aan de e-scooter?

'Het is lekker makkelijk. Als er een opstopping is, rij ik er zo langs. Met de auto gaat dat wat lastiger. Maar het was in het begin wel wennen. Maar inmiddels vind ik dat gas geven en wegwezen ideaal.'"

 

Lees meer

 

Tekst en afbeelding: Zet ook de knop om, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. “Dat klussen hoeft van mij niet meer. Ik wil vooral genieten van het rijden”. https://zetookdeknopom.nl/artikel/dat-klussen-hoeft-van-mij-niet-meer-ik-wil-vooral-genieten-van-het-rijden