Skip to content
Nieuws overzicht

Opladen in de winter: Tips voor het onderhouden van de accu

Staat jouw scooter tijdens de winter voornamelijk stil? Dan is het belangrijk dat je de accu van je elektrische scooter goed in de gaten blijft houden om mogelijke schade te voorkomen. 
Opladen in de winter: Tips voor het onderhouden van de accu

Met de winterse kou voor de deur is het essentieel om de accu goed te verzorgen, zodat je na het winterseizoen zonder problemen weer de weg op kunt met je Super Soco.

Hoe kun je ervoor zorgen dat de accu van je elektrische scooter optimaal presteert tijdens de wintermaanden?

  • Stallen: Als je de scooter in de wintermaanden minder of niet gebruikt, koppel dan de accu los van jouw scooter en stal deze in een droge geventileerde ruimte.
  • Temperatuur: Probeer de accu zoveel mogelijk op kamertemperatuur te laden en te bewaren. Dit levert meer stroom dan bij lage temperaturen en de accu loopt minder snel leeg.
  • Laden: Zorg dat de accu voldoende is opgeladen en controleer dit minimaal 1x per maand. Zo voorkom je dat de accu beschadigd bij een te lage spanning. Laat de accu niet continue aan de lader gekoppeld zitten, dit om overbelasting te voorkomen. We raden aan om de accu altijd tussen de 20 – 80% te laden, hierdoor blijft de accu langer goed.

Volg deze eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat de accu van je elektrische scooter in goede conditie blijft, zelfs tijdens de winterse omstandigheden. Zo kun je straks, na de winter, weer zorgeloos genieten van jouw Super Soco.