Skip to content
Nieuws overzicht

Laden in de winter

Hoe zorg je ervoor dat de accu van jouw elektrische scooter goed blijft in de wintermaanden?
Laden in de winter

De koude temperaturen in de winter hebben veel invloed op de accu en actieradius van jouw elektrische scooter. Daarom is het belangrijk om goed voor jouw accu te zorgen, zodat je na de winter gewoon weer op pad kan met jouw Super Soco.

Hoe zorg je ervoor dat de accu van jouw elektrische scooter goed blijft in de wintermaanden?

- Stallen: Als je de scooter in de wintermaanden minder of niet gebruikt, koppel dan de accu los van jouw scooter en stal deze in een droge geventileerde ruimte.

- Temperatuur: Probeer de accu zoveel mogelijk op kamertemperatuur te laden en te bewaren. Dit levert meer stroom dan bij lage temperaturen.

- Laden: Zorg dat de accu voldoende is opgeladen en controleer dit minimaal 1x per maand. Zo voorkom je dat de accu beschadigd bij een te lage spanning. Laat de accu niet continue aan de lader gekoppeld zitten, dit om overbelasting te voorkomen. We raden aan om de accu altijd tussen de 20 – 80% te laden, hierdoor blijft de accu langer goed.

Lees voor meer tips voor een veilige, volle accu de blog van Ik laad accuraat, een initiatief van BOVAG en RAI Vereniging.

https://iklaadaccuraat.nl/